Katten zijn niet alleen schattig en gezellig, ze zijn ook nog eens vol met interessante feitjes! Hier zijn een vijf leuke kattenfeitjes


1. Katten hebben een uitstekend nachtzicht en kunnen zelfs bij weinig licht goed zien. Dit komt doordat hun ogen een laagje weefsel bevatten dat het licht reflecteert, waardoor hun zicht verbetert in het donker.

2. Katten zijn erg flexibel en kunnen zichzelf in de meest onmogelijke posities wringen. Dit komt doordat ze geen sleutelbeen hebben, waardoor hun schouders los zitten en ze hun lichaam beter kunnen buigen.

3. Katten kunnen tot wel zes keer hun eigen lengte springen! Dit is te danken aan hun krachtige achterpoten en flexibele wervelkolom, waardoor ze grote afstanden kunnen overbruggen. Dit is ook de reden waarom katten graag op hoge plaatsen klimmen en zichzelf op de meest onmogelijke plekken kunnen nestelen.

4. Katten hebben verschillende snorharen die ze gebruiken om te navigeren en te communiceren. Deze snorharen bevatten gevoelige zenuwuiteinden die aan de hersenen doorgeven hoe breed een doorgang is en waar objecten zich bevinden.

5. Katten hebben een fantastisch geheugen. Ze kunnen zich vaak nog herinneren waar dingen staan, zelfs nadat ze zijn verplaatst. Dit is de reden waarom katten vaak worden gebruikt in onderzoeken naar ruimtelijke geheugen en navigatie.