Alpaca’s… het zijn hilarische dieren! Vandaag hebben we wat feitjes over de alpaca op een rijtje gezet:


1. Alpaca’s zijn lid van de kamelenfamilie en worden vaak verward met lama’s. Alpaca’s zijn echter kleiner dan lama’s en hebben een zachtere vacht.

2. Ze zijn afkomstig uit Zuid-Amerika, waar ze al duizenden jaren door de Inca’s werden gefokt voor hun zachte wol.

3. Alpaca’s zijn kuddedieren en hebben behoefte aan het gezelschap van andere alpaca’s. Ze hebben ook een hiërarchische structuur in hun kuddes.

4. Hun wol is van zeer hoge kwaliteit en wordt beschouwd als een van de zachtste en warmste wolsoorten ter wereld.

5. Alpaca’s hebben een unieke spijsvertering en kunnen gras en hooi efficiënter verteren dan andere herkauwers zoals koeien. Hierdoor produceren ze minder methaan, wat bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

6. Ze hebben een speciale voetstructuur die hen in staat stelt om op zeer oneffen terrein te lopen zonder de grond te beschadigen.

7. Alpaca’s kunnen zich aanpassen aan verschillende klimaten en hebben geen last van extreme hitte of kou.

8. Het zijn intelligente dieren en kunnen getraind worden om te wandelen aan een halster, maar ook om hun eigen mest op één plek te doen, ideaal dus!

Alpaca’s zijn geweldige dieren en worden steeds populairder als huisdier en als vee voor wolproductie. Ze hebben een vriendelijke en nieuwsgierige persoonlijkheid en kunnen geweldige metgezellen zijn.