Konijnen! Ze zijn super schattig en ook erg populair. Weet jij al alles over konijnen? Hier hebben we een aantal feitjes voor jullie!


1. Konijnen zijn herbivoren en hebben een dieet nodig dat voornamelijk bestaat uit hooi, groenten en fruit. Het is belangrijk om hun dieet te beperken tot de juiste voedingsmiddelen en om ze niet te veel traktaties te geven, omdat ze anders gezondheidsproblemen kunnen krijgen.

2. Konijnen hebben veel beweging nodig om gezond te blijven en gelukkig te zijn. Ze hebben een ruimte nodig waar ze kunnen rondrennen, springen en spelen.

3. Konijnen zijn sociale dieren en hebben gezelschap nodig van andere konijnen of mensen. Het is aanbevolen om ze in paren of groepen te houden, zodat ze zich niet eenzaam voelen.

4. Het zijn populaire huisdieren over de hele wereld en er zijn meer dan 100 verschillende rassen van konijnen.

5. Ze kunnen hun eigen haar inslikken tijdens het verzorgen en dit kan leiden tot haarballen in hun maag. Het is belangrijk om hun vacht regelmatig te borstelen om dit te voorkomen.

6. Konijnen zijn van nature prooidieren en kunnen gemakkelijk gestrest raken. Het is belangrijk om ze een veilige omgeving te bieden en om hen niet te veel te laten schrikken.

7. Konijnen hebben sterke tanden en kaken, en hun tanden groeien voortdurend. Het is belangrijk om hun dieet aan te passen om ervoor te zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen om hun tanden gezond te houden.